Warmtewerende raamfolie van 3M

Glas wordt graag en veel toegepast in de bouw. Door de toenemende aandacht voor persoonlijk welzijn en duurzaamheid is er een sterke vraag naar oplossingen voor warmteverlies enerzijds en warmte inwerking via glazen oppervlakten anderzijds. Met het aanbrengen van warmtewerende folie is hier eenvoudig iets aan te doen.

Raamfolie is toepasbaar op alle soorten glas en elke situatie. Het is niet zichtbaar en heeft maar een geringe invloed op de lichtinval, terwijl hinderlijke schitteringen toch ook worden beperkt. Moderne glasfolie heeft geen invloed op het bereik van mobiele apparaten. We passen onze raamfolies toe voor kantoren, openbare gebouwen maar ook woonhuizen en historische panden. Het werkgebied van Haan Raamfolietechniek is heel Nederland waarbij het accent ligt op de noordelijke provincies.

Waarom warmtewerende folie?

Invallend zonlicht en de daarmee gepaard gaande warmteontwikkeling maken het lastig om het klimaat in een kantoorgebouw of woning op een aangenaam te peil te houden. Zeker nu we vaker extreem weer ervaren. 3M warmtewerende raamfolies verminderen de warmte instraling van de zon op de buitenzijde van het glas en zorgen zo voor merkbaar meer comfort. De folie wordt onzichtbaar op het glas aangebracht en behoudt vele jaren haar functie. Voor wat betreft het onderhoud (de bewassing) is er geen bijzondere aandacht vereist. Extra argumenten nodig over de voordelen van raamfolie? Vraag dan advies aan onze 3M gecertificeerde medewerkers.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Duurzame oplossingen

Besparing op energiekosten voor klimaatbeheersing en verwarming.

Zicht op zaken

De beste keuze voor een comfortabele werkomgeving zonder schittering.

Beperk schadelijke uv-straling

Voorkom het verkleuren van uw meubels en stoffering met onze folies.

Geringe investeringskosten

Geen mechanische zonwering meer nodig, bewezen effectief.

Zorgeloos en duurzaam

Eenvoudig te bewassen, niet anders als normaal glas, blijft lang mooi.

Kies voor moderne looks

Hoogwaardige uitstraling met spiegelende folie waar dat gewenst is.

Maximaal rendement met raamfolie van 3M

Met de functionele en decoratieve glasfolies van 3M hebben we altijd de perfecte oplossing voor uw situatie. Ontdek alle voordelen en de vele toepassingsmogelijkheden in onze uitgebreide 3M productfolder. Overtuigd, Haan Raamfolie techniek als gecertificeerd dealer geeft u graag een advies op maat.

Download onze folder

Soorten glas en het gebruik van folie

Glas is er in vele soorten en maten. De productspecialisten van Haan Raamfolietechiek zijn opgeleid bij 3M en beschikken over specialistische meetapparatuur om het soort glas, de dikte, tussenruimte en het risico op thermische spanningen vast te stellen. Op basis daarvan wordt de keuze voor het juiste type glasfolie voor uw situatie gemaakt. Zo weet u zeker dat er geen schadelijke bijwerkingen zijn en dat de folie gegarandeerd voor vele jaren mooi blijft en haar warmtewerende functie behoudt. Moderne glasfolie bevat geen metalen, geeft dus ook geen verstoring van mobiele signalen en wordt van rand tot rand onzichtbaar aangebracht.

Vrijblijvend contact opnemen

Kostenbesparend

Tegenover de investering in glasfolie staat een besparing op energiekosten. Door de lange levensduur en de relatief geringe kosten voor het aanbrengen van folie is de terugverdientijd korter dan u denkt. Op aanvraag geven we graag een rekenvoorbeeld voor uw situatie.

Energiebesparend

Door het aanbrengen van raamfolie verdwijnt er in de winterperiode minder warmte via het glas (enkel en dubbel) en dat is direct merkbaar in de stookkosten. De besparing kan oplopen tot ongeveer 40%. Tegelijk wordt de laagstaande zon wél doorgelaten voor gratis extra warmte.

Warmte reflecterend

3M raamfolie houdt de warmte van de zon buiten waardoor de airco minder hard hoeft te werken. Bedenk daarbij dat koelen tot vier keer meer energie vraagt dan verwarmen. Uv-licht is bovendien schadelijk voor uw interieur, dit wordt welhaast volledig gereflecteerd door onze folies.

Veelgestelde vragen - FAQ

Voor het maken van een juiste keuze in functionele raamfolie voor uw situatie is het zaak dat we samen het antwoord vinden op bijvoorbeeld deze vragen. Wat is het grootste probleem: warmte, licht, schittering, verkleuring of een combinatie? Hoe belangrijk is de uitstraling van uw pand of woning? Mag daar iets aan veranderen? Wilt u misschien ook minder inkijk van buitenaf? Bent u tegelijk op zoek naar een oplossing om uw CO2 uitstoot terug te brengen? Tot slot zijn zaken als de garantie en levensduur van de folie mogelijk van invloed op de keuze. Onze productspecialisten vertellen u graag alles over warmtewerende en alle andere 3M folies in ons assortiment.

Deze op nanotechnologie gebaseerde multilaags folie is gemaakt om zoveel mogelijk licht door te laten (leverbaar in drie gradaties) en tegelijk de maximaal haalbare warmtewering met folie te realiseren. Bijzonder slim is dat de hoogstaande zon in de zomer wordt gereflecteerd maar de laagstaande zon die we van de winterperiode kennen juist wordt juist doorgelaten. Zo profiteert u optimaal deze natuurlijke warmtebron zonder vervelende bijwerkingen. De folie is uiterst dun en daarmee nagenoeg onzichtbaar. Naast de hoge warmtewering worden hinderlijke schitteringen ook in belangrijke mate gereduceerd, belangrijk op een werkplek met veel beeldschermen. Met de toepassing van warmtewerende folie hoeft u niet te investeren in nieuwe ramen of kozijnen. Ook is er geen mechanische zonwering nodig.

Dat is heel goed mogelijk. De 3M Prestige warmtewerende raamfolie is sinds 2020 officieel erkend als product dat kan bijdragen aan het verbeteren van het energielabel (verplicht minimaal C per 2023) van kantoorgebouwen. Ook kan de 3M Prestige helpen bij de reductie van uw CO2 uitstoot. Per vierkante meter glas kan de besparing oplopen tot zo’n 90 kilo aan CO2! Door de besparing op energie, enerzijds stookkosten en anderzijds koeling, verdient de investering in raamfolie zich bovendien vanzelf terug. Temeer omdat de folie een zeer lange levensduur heeft. En ook dat maakt het natuurlijk tot een duurzame keuze.

Zonlicht en warmte maken het soms lastig om het klimaat in uw kantoor aangenaam te houden. 3M warmtewerende raamfolies verminderen de instraling van de zon en zorgen zo voor meer comfort. We weten dat de productiviteit van mensen afneemt met 5% per graad boven de 23 ºC. Daarnaast is het koelen van een ruimte vier zo duur als het verwarmen ervan. Met onze 3M warmtewerende folies kunt u een betere werk- en leefomgeving creëren en tegelijk besparen op energiekosten voor koeling. Win-win!

Barry Ekkers
Adviseur

Weten wat voor u de mogelijkheden zijn?

Als gecertificeerd dealer voor Noord-Nederland kan Haan Raamfolie techniek u van het beste advies voorzien. Met eigen voorraad en montageploeg zijn we snel inzetbaar voor opdrachtgevers in het hele land.

Neem contact op met Barry