Veiligheidsfolie / inbraak vertragende raamfolie van 3M

De 3M veiligheidsfolie is ontwikkeld voor het beschermen van mens en dier tegen de risico’s van glasbreuk. Een andere belangrijke functie is het weren van inbrekers en bescherming bieden tegen mogelijke andere kwaadwillenden van buitenaf. Het glas kan nog wel breken maar de folie zorg ervoor dat de ruit intact blijft.

De hedendaagse raamfolie kent een opbouw in meerdere lagen en kan zo verschillende functies hebben. Het is toepasbaar op alle soorten vlak glas en heeft slechts een minimale invloed op de lichtinval. We passen onze raamfolies met name toe in de zakelijke markt, denk aan kantoren, openbare gebouwen maar ook historische panden. Verklein het risico op rondvliegend glas, bescherm uzelf tegen het verlies van eigendommen met de veiligheidsfolie van 3M.

Waarom kiezen voor veiligheidsfolie?

Met 3M veiligheidsfolie kunt u zichzelf beschermen bij ongelukken door glasscherven. Volgens de geldende bouwnormen moet glas op potentieel gevaarlijke plekken aan strenge veiligheidseisen voldoen. Denk aan glazen scheidingswanden, deuren, platforms en trappen. Met 3M glasfolie kan dat zonder ingrijpende verbouwing. Een andere reden om voor veiligheidsfolie te kiezen is de inbraak vertragende werking ervan. Omdat het glas niet breekt kost het simpelweg meer tijd om binnen te komen. Tot slot biedt onze folie extra bescherming bij zwaar weer. Zakelijke afnemers kiezen graag voor glasfolie om de kans op onderbreking van bedrijfsactiviteiten als gevolg van calamiteiten te verkleinen.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Conform bouwnormen

Snel en eenvoudig voldoen aan impactvereisten voor veiligheidsglas.

Verhoog de veiligheid

De beste keuze om mens en dier te beschermen tegen rondvliegende scherven.

Geringe investeringskosten

Geen speciaal veiligheidsglas meer nodig – bewezen effectief tegen glasbreuk.

Inbraak vertragend

Bescherm uzelf tegen het verlies van eigendommen en stilstand door schade.

Doorval beveiliging

Geschikte keuze voor scholen, ziekenhuizen en kantoren conform NEN 3569.

Stormen weerstaan

Extra zekerheid bij extreem weer, voorkom onderbreking van bedrijfsactiviteiten.

Maximaal rendement met raamfolie van 3M

Met de functionele en decoratieve glasfolies van 3M hebben we altijd de perfecte oplossing voor uw situatie. Ontdek alle voordelen en de vele toepassingsmogelijkheden in onze uitgebreide 3M productfolder. Overtuigd, Haan Raamfolie techniek als gecertificeerd dealer geeft u graag een advies op maat.

Download onze folder

Soorten glas en het gebruik van raamfolie

Veiligheidsfolies veranderen standaard ruiten in veilige beglazing. Haan Raamfolie techniek is gecertificeerd dealer van 3M, onze productspecialisten hebben de nodige kennis van glassoorten en beschikken over speciale meetapparatuur om bij u op locatie het type glas, de dikte en bijvoorbeeld het risico op thermische spanningen te beoordelen. Afhankelijk van de gewenste toepassing kunnen we zo een gedegen advies geven voor beschermende glasfolie. Vakkundig aangebracht blijft de folie vele jaren mooi en behoudt het gegarandeerd de inbraak werende functie. Moderne glasfolie bevat geen metalen, beperkt de lichtinval nauwelijks en heeft geen invloed op het bereik van uw mobiele telefoon.

Vrijblijvend contact opnemen

Extra veiligheid zonder verbouwen

Tegenover de investering in glasfolie staat een besparing op verbouwingskosten. Door de lange levensduur en de relatief geringe kosten voor het aanbrengen van folie krijgt u veel extra veiligheid en zijn uw spullen beter beveiligd tegen inbraak. Uw verzekeraar zal dit ook zeker waarderen.

Multifunctionele folie

Met het aanbrengen van raamfolie geniet u van meerdere voordelen. Zo weert de 3M folie schadelijke uv-straling, gaat er een isolerende werking vanuit en helpt het hinderlijke schitteringen te voorkomen. Spiegelende folie voorkomt ongewenste inkijk.

Vandalisme bestendig

3M raamfolie maakt uw ramen minder gevoelig voor beschadigingen. Daarom is glasfolies ook een goede oplossing tegen graffiti, vandalisme en andere vormen van mechanische slijtage. Bijvoorbeeld op doorstroomlocaties of de ruiten van uw etalage waar regelmatig fietsen worden geparkeerd.

Veelgestelde vragen - FAQ

3M inbraak werende raamfolies werken sterk vertragend. Zo kunnen criminelen minder snel hun slag slaan. Zelfs als het raam met zware objecten wordt bewerkt zorgt de scheurbestendigheid van de folie ervoor dat het binnendringen (te) lang duurt. Vanuit onze ervaring weten we dat inbrekers na een eerste poging al snel weer op de vlucht gaan om de pakkans te verkleinen. Onze 3M inbraak vertragende raamfolies voldoen aan de zwaarste normeringen en classificaties die hiervoor gelden (EN 356).

Met 3M veiligheidsfolie is het eenvoudig om glas achteraf doorvalveilig te maken. Veel glas wat jaren geleden is toegepast in scholen en crèches voldoet niet aan de strenge eisen die hiervoor vandaag gelden. Goed om te weten: de aansprakelijkheid bij schades ligt in dit soort gevallen veelal bij de gebouweigenaar. Met het toepassen van 3M veiligheidsfolie kan achteraf alsnog voldaan worden aan de geldende normen (NEN 3569). Een gerust idee!

De 3M Safety folies zijn transparante enkellaags of uit meerdere lagen bestaande polyester glasfolies met een zeer sterk krasvast oppervlak en een taaie lijmlaag. Doordat deze folies een hoge treksterkte hebben zijn ze uitstekend in staat om de scherven en glassplinters bij elkaar te houden. Deze glasfolies worden ook vaak gekozen om vandalisme te bestrijden. De slijtvaste topcoating zorgt ervoor dat uw ruiten mooi helder blijven.

De 3M Ultra Safety serie is een reeks veiligheidsfolies gemaakt voor de zwaarste omstandigheden. Met de speciale meerlaags techniek zijn deze folies eigenlijk uniek in de markt. Ze zijn extreem taai en scheurbestendig en worden bijvoorbeeld gebruikt als er gevaar voor explosies is. We denken er liever niet aan maar in die situaties is rondvliegend glas juist een van de grote gevaren.

Bij enkel glas en bij dubbel glas kan glasfolie zonder problemen worden toegepast voor extra veiligheid. De 3M folies worden altijd aan de buitenkant aangebracht voor de beste werking. Eigenlijk zijn alle vlakke glassoorten door ons te beplakken, alleen glas met een voelbare structuur en glas-in-loodramen komen niet in aanmerking. Vraag onze productspecialisten om advies voor uw situatie, we komen graag bij u langs.

Barry Ekkers
Adviseur

Weten wat voor u de mogelijkheden zijn?

Als gecertificeerd dealer voor Noord-Nederland kan Haan Raamfolie techniek u van het beste advies voorzien. Met eigen voorraad en montageploeg zijn we snel inzetbaar voor opdrachtgevers in het hele land.

Neem contact op met Barry