Isolerende raamfolie van 3M

Glasisolatie is de eerste eenvoudige stap naar verduurzaming van uw bedrijfspand. Met onze 3M isolerende raamfolies worden uw bestaande ruiten doeltreffend geïsoleerd met behoud van uw huidige ramen en kozijnen. Er is dus geen ingrijpende verbouwing nodig!

Wilt u uw enkel- of dubbelglas upgraden en zo zelfs een beter energielabel behalen? Met isolerende raamfolie is dat heel goed te realiseren. Isolatiefolie voor ramen stopt het ontsnappen van warme lucht via grote glazen oppervlakten. Andersom blijft het klimaat binnen op warme dagen juist aangenamer. Door de warmte in de winter binnen en in de zomer juist buiten te houden bespaart u merkbaar op energiekosten.

Waarom raam isolatie?

Met glasfolie kan op doeltreffende wijze het rendement op bestaande beglazing worden verhoogd. Zowel voor enkel als voor dubbel glas. 3M isolerende raamfolies houden in de winter de warmte binnen en zorgen zomers voor extra verkoeling. Invallend zonlicht wordt namelijk geweerd als de zon in de zomer hoog staat. Dit is mogelijk omdat de functionele glasfolie van 3M is voorzien van nanotechnologie en uit meerdere lagen bestaat. De folie wordt onzichtbaar aan de buitenzijde op het glas aangebracht en behoudt vele jaren haar functie. Daarmee is het een uitstekende keuze voor monumentale gebouwen. Extra argumenten nodig over de voordelen van raamfolie voor uw situatie? Vraag dan advies aan onze 3M gecertificeerde medewerkers.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Isoleren zonder verbouwen

Korte terugverdientijd door besparing op energiekosten en lange levensduur.

Duurzame keuze

Verbeter het energielabel van uw kantoor en verlaag de C02 uitstoot.

Beperk schadelijke uv-straling

Voorkom het verkleuren van meubels en stoffering met 3M glasfolie.

Verlaag uw energierekening

In de winter minder stookkosten, zomers kan de airco een standje lager.

Minimaal 10 jaar garantie

Naadloze afwerking, onzichtbaar en eenvoudig te bewassen gelijk normaal glas.

Opvallend mooi resultaat

Hoogwaardige uitstraling met spiegelende folie waar dat gewenst is.

Maximaal rendement met raamfolie van 3M

Met de functionele en decoratieve glasfolies van 3M hebben we altijd de perfecte oplossing voor uw situatie. Ontdek alle voordelen en de vele toepassingsmogelijkheden in onze uitgebreide 3M productfolder. Overtuigd, Haan Raamfolie techniek als gecertificeerd dealer geeft u graag een advies op maat.

Download onze folder

Raamfolie voor enkel of dubbel glas in vele soorten

Glas heeft een belangrijke constructieve functie in een gebouw. Het is dan ook erg belangrijk dat raamfolie op een juiste manier wordt toegepast. Onze medewerkers zijn opgeleid bij 3M om het soort glas, de dikte, tussenruimte en de eventuele thermische spanningen vast te stellen met behulp van speciale apparatuur. Met deze technische input en op basis van uw wensen wordt er dan een keuze gemaakt voor het type glasfolie. Met deze aanpak weet u zeker dat de geclaimde voordelen behaald zullen worden en dat er geen risico is op schadelijke bijwerkingen zoals glasbreuk. Met minimaal 10 jaar garantie zit het met de kwaliteit wel goed. Moderne glasfolie is voor het oog van buitenaf niet of nauwelijks zichtbaar, ook levert het geen verstoring van draadloze signalen door het ontbreken van metaaldeeltjes in de folie.

Vrijblijvend contact opnemen

Isoleren zonder breken

Door te isoleren met glasfolie kan bestaand glas relatief eenvoudig thermisch isolerend worden gemaakt. Daarmee is het een hele geschikte keuze als de uitstraling van uw pand onveranderd moet blijven. Glasfolie kan op elk type vlak glas worden toegepast, enkel en dubbel.

Minder stoken – minder koelen

Met de toepassing van onze innovatieve 3M raamfolies verdwijnt er in de winter aanmerkelijk minder warmte via het glas. Tegelijk wordt de laagstaande zon wél doorgelaten. In de zomer als de zon hoog staat wordt deze doeltreffend geweerd. Zo bespaart u het hele jaar op energiekosten.

UV-werend

3M folie heeft meer gunstige eigenschappen. Zo worden hinderlijke reflecties door zonlicht tegengegaan. Op een werkplek met beeldschermen is dat natuurlijk een voordeel. Door de toepassing van nanotechnologie heeft schadelijke uv-straling minder vat op uw inrichting en voorkomt het verkleuring.

Veelgestelde vragen - FAQ

Met de toepassing van isolatiefolie voor ramen wordt schadelijke uv-straling in belangrijke mate teruggebracht. Voor historische panden is dat vanzelfsprekend een belangrijk voordeel. Tevens zorgt deze folie voor een beter beheersbaar klimaat. Warmtewering in de zomer, aanmerkelijk minder warmteverlies in de winter. De folie is eenvoudig aan te brengen op bestaande beglazing en vraagt dus geen investering in dubbel glas of nieuwe kozijnen. De oude ruiten worden als het ware opgewaardeerd naar de voordelen van geïsoleerd glas en u voldoet tegelijk aan de voorwaarden van Monumentenzorg om de originele uitstraling te bewaren.

Door toepassing van isolerende folie ontstaat er een perfecte balans van energie-efficiëntie en comfort in de verschillende seizoenen. In de warmere maanden weerkaatst de folie de warmte van de hoogstaande zon en hoeft uw koelsysteem minder hard te werken. In de winter is er tegelijk minder verlies van warmte via het glas. Tegelijk is de folie zo opgebouwd dat de laagstaande zon wél wordt doorgelaten voor gratis extra warmte van de zon. Onze adviseurs vertellen graag meer over de innovatieve meerlaags folies van 3M.

Bij enkel glas en bij dubbel glas kan glasfolie zonder problemen worden toegepast voor extra isolatie. De 3M folies worden altijd aan de buitenkant aangebracht voor het beste rendement. Eigenlijk zijn alle vlakke glassoorten door ons te beplakken, alleen glas met een voelbare structuur en glas-in-loodramen komen niet in aanmerking. Bij opdracht komen onze specialisten altijd eerst de situatie opnemen.

Met de isolerende raamfolie van 3M krijgen ramen met enkelglas ruwweg dezelfde isolatiewaarde als ramen met dubbel glas. Dubbel glas die van triple glas. In een adviesgesprek met een van onze adviseurs kunnen we de voordelen voor uw situatie helder in kaart brengen en inzage geven in de mogelijke energiebesparing.

Barry Ekkers
Adviseur

Weten wat voor u de mogelijkheden zijn?

Als gecertificeerd dealer voor Noord-Nederland kan Haan Raamfolie techniek u van het beste advies voorzien. Met eigen voorraad en montageploeg zijn we snel inzetbaar voor opdrachtgevers in het hele land.

Neem contact op met Barry