De nieuwe manier van verduurzamen

Warm in de winter, koel in de zomer! De nieuwe generatie isolerende raamfolie heeft bijzonder innovatieve eigenschappen en is dé manier om uw kantoor of openbare gebouw te verduurzamen. Glasfolie aanbrengen is goedkoper dan kozijnen of ramen vervangen en kan u helpen het energielabel te verbeteren. Haan Raamfolie techniek is gecertificeerd dealer van 3M, de uitvinder van warmtewerende en functionele glasfolie.

Kostenbesparend

Tegenover de investering in glasfolie staat een besparing op energiekosten. Door de lange levensduur en de relatief geringe kosten voor het aanbrengen van folie is de terugverdientijd korter dan u denkt. Op aanvraag geven graag een rekenvoorbeeld voor uw situatie.

Energiebesparend

Door het aanbrengen van raamfolie verdwijnt er in de winterperiode minder warmte via het glas (enkel en dubbel) en dat is direct merkbaar in de stookkosten. De besparing kan oplopen tot ongeveer 40%. Tegelijk wordt de laagstaande zon wél doorgelaten voor gratis extra warmte.

Warmte reflecterend

3M raamfolie houdt de warmte van de zon buiten waardoor de airco minder hard hoeft te werken. Bedenk daarbij dat koelen tot vier keer meer energie vraagt dan verwarmen. Uv-licht is bovendien schadelijk voor uw interieur, dit wordt welhaast volledig gereflecteerd door onze folies.

Gunstiger energielabel met warmtewerende folie

De 3M Prestige warmtewerende raamfolie is officieel erkend als product dat kan bijdragen aan het verbeteren van het energielabel van kantoorgebouwen. Ook kan de 3M Prestige lijn helpen bij de reductie van uw CO2 uitstoot. Onze medewerkers kunnen u voorrekenen wat voor uw situatie de reductie is per vierkante meter glas. Door de besparing op energie, enerzijds stookkosten en anderzijds koeling, verdient de investering in raamfolie zich relatief snel terug. Temeer omdat de folie een zeer lange levensduur heeft. En ook dat maakt het natuurlijk tot een duurzame keuze.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Energie besparen = winst behalen

Vanaf 2023 zullen alle kantoorgebouwen in Nederland voorzien moeten zijn van minimaal een Energielabel C anders komt de functie als kantoor in gevaar. 3M levert de Prestige raamfolie. Dit betreft een unieke metaalvrije raamfolie, die als enige op de Nederlandse markt voorzien is van een zogenaamde BCRG kwaliteitsverklaring en daarmee toegepast kan worden als erkende oplossing om het energieverbruik terug te dringen. Ter bepaling van dit energielabel is per 1 januari 2021 een nieuwe transparante en eenduidige meetmethode geïntroduceerd te weten de NTA 8800. In het kort komt het er op neer dat producten die zijn voorzien van een dergelijke kwaliteitsverklaring meegenomen mogen worden ter bepaling van het nieuwe energielabel. Kijk ook op: www.3M.nl/EnergielabelC

3M™ Window Films helpen bij uw CO2 reductie
Iedereen heeft een rol in het bereiken van netto nul-emissie. De EU Green Deal en Renovation Wave strategie legt de nadruk op de impact van gebouwen op het energieverbruik en op manieren om de energieprestaties van gebouwen in de hele Europese Unie te verbeteren. 3M is vastbesloten u te helpen deze uitdaging aan te gaan met innovatieve oplossingen die op lange termijn milieuvoordelen bieden. Daarnaast kunt u de Environmental Product Declaration (EPD) bekijken – een transparant, objectief rapport dat aangeeft waar een product van is gemaakt en wat de invloed ervan is op het milieu, gedurende de gehele levenscyclus.

3M™ Sun Control Window Film Prestige Series kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen en:

  • Geld te besparen door het energieverbruik voor koeling in de zomer en de benodigde verwarming in de winter te verminderen.
  • De milieu-impact te verminderen door de beoordeling van grondstoffen, productie, verpakking, transport, en ook de toepassing, verwijdering en het einde van de levensduur van de folie. We identificeren ‘hot spots’ als startpunt voor de volgende generatie nieuwe productontwikkeling.
  • Een netto positief voordeel kan worden bereikt door het aanbrengen van raamfolie en het meten van het energieverbruik van een gebouw. Het effect is positief wanneer de verminderde milieu-impact na het aanbrengen groter is dan de impact van het product van grondstof tot installatie.
  • Voldoen aan de nieuwe Europese milieudoelstellingen voor 2030 en 2050.

Barry Ekkers
Adviseur

Weten wat voor u de mogelijkheden zijn?

Als gecertificeerd dealer voor Noord-Nederland kan Haan Raamfolie techniek u van het beste advies voorzien. Met eigen voorraad en montageploeg zijn we snel inzetbaar voor opdrachtgevers in het hele land.

Neem contact op met Barry